Een interview door Served.nl: zorgapp Mijn Handelingen biedt compleet online portfolio en eenvoudige handelingenregistratie

Zorgapp Mijn Handelingen biedt compleet online portfolio en eenvoudige handelingenregistratie

Snel en eenvoudig verrichte handelingen registreren voor een strakke administratie, blije medewerkers en een optimale inzet van personeel? Laat dat maar aan verpleegkundigen Meike Dieperink en Eva Halici over. Samen met marketeer Marleen Arts lieten zij een applicatie ontwikkelen om verpleegtechnische handelingen realtime te registreren én in te zien. In eerste instantie voor eigen gebruik, maar al snel bleek er zoveel behoefte voor vanuit de zorgmarkt, dat de app nu voor iedereen beschikbaar is. 

Hoog tijd om poolshoogte te nemen over deze handige registratie-app voor de zorg en de voordelen voor u op een rijtje te zetten!

Hoe kan het toch dat dit nog niet bestaat?
Het idee ontstond bij zorgondernemers Meike en Eva. “Met mijn achtergrond in de media & entertainment branche was ik totaal niet thuis in de zorg”, vertelt Marleen Arts, mede-eigenaar van Mijn Handelingen. “Ik kon niet geloven dat een dergelijk systeem nog niet bestond.”

Kopieën van diploma’s en certificaten doorsturen via mail, eens per half jaar de verrichte handelingen bijwerken in Excel of werken met handelingenboekjes. Waarschijnlijk zeer herkenbaar voor zorgmedewerkers. “De basis is vaak een systeem waarin direct zichtbaar is wie bevoegd en bekwaam is. Maar de actuele stand van zaken is vaak niet direct inzichtelijk. Wijzigingen worden gedurende het jaar doorgegeven en geüpdate, maar niet á la minute verwerkt.”

Bezoek van de inspectie

Daar hadden Meike en Eva wél behoefte aan. Als voormalig zzp’ers namen zij 2 jaar geleden samen een thuiszorgorganisatie over. Binnen 2 maanden stond de inspectie op de stoep. ‘Voldoen jullie wel aan de voorwaarden? En hoe houden jullie de bevoegd- en bekwaamheid van jullie medewerkers bij?’ Vol goede hoop op een digitale methode om eenvoudig en snel handelingen te registreren, begonnen ze hun zoektocht. Na een rondje speuren bij andere organisaties kwamen de jonge zorgondernemers tot de conclusie dat een dergelijk systeem niet bestond. En dus besloten ze het zelf te laten maken. 

Na een lange periode van ontwikkelen is Mijn Handelingen een feit. Marleen: “Met deze app heb je altijd een kwaliteitsregister bij de hand. Alle bevoegd- en bekwaamheden, persoonsgegevens, CV’s, diploma’s, zakelijke documenten en bewijslast op één centrale plek. Handig voor zorgverleners én werkgevers.”

Tijdsbesparing en drukverlichting voor het personeel

“De gebruiksvriendelijkheid is heel belangrijk. Het is altijd druk in de zorg. Er is vaak geen tijd om je uitgebreid te verdiepen in een nieuw systeem. Het moet gemakkelijk en snel. Handelingenboekje vergeten? Geen probleem. Op het moment dat je bij een cliënt naar buiten loopt, registreer je de handeling direct in de app. Of je maakt gebruik van het geheugensteuntje die de app je iedere twee weken geeft: ‘vergeet je niet je handelingen te registreren?’

Een logboek van ingevoerde handelingen is terug te vinden in de app. Daarnaast kunnen zzp’ers de toepassing gebruiken als online portfolio. Onder andere het KVK uittreksel, referenties en personalia zijn te uploaden. En voor de zorgverleners met meerdere opdrachtgevers is de app aan meerdere organisaties te koppelen.

Ook voor organisaties biedt de applicatie veel voordelen. Certificaten en diploma’s worden gemakkelijk toegevoegd via mobiel. Dat geeft veel rust, zowel bij de medewerkers als bij de planners. Zij hebben direct inzichtelijk wie waartoe bevoegd en bekwaam is. En de medewerkers hoeven niet eens per half jaar te stressen over hun registratie.

Daarnaast is het mogelijk om het leerproces van studenten en leerlingen in de app te registreren, van uitgevoerde handelingen tot aftoetsmomenten. Aftekenboekjes of Excel lijsten zijn daarmee ook voor praktijkopleiders en onderwijsinstellingen verleden tijd. 

Marleen vervolgt: “We kunnen tegenwoordig zóveel met alle nieuwe technologieën, maar op het vlak van medewerkers lopen we achter in de zorg. Zij zijn altijd bezig met het verzorgen van mensen. Nu is het tijd om het personeel te ontzorgen!”

Bron https://served.nl/blogs/mijn-handelingen-handelingenregistratie-en-online-portfolio-in-een

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief